tegel Vrijheid van Amsterdam - Spinoza quote
Beeld door: Foto copyright: Nanda van Bodegraven

Meedenkers, meedoeners, meepraters, leden en nog-geen-leden, bestuur,  samen besluiten we wat we met elkaar willen organiseren. Hoe en waar we elkaar willen ontmoeten en vooral waar we onze inspiratie vandaan halen. Een afdeling met elkaar, voor elkaar.

We organiseren regelmatig activiteiten, zoals iedere derde week van de maand een HUMA-café bij Perdu, met lezingen en debatten. Iedere dinsdagavond is er een cursusavond. We hebben stiltewandelingen, een filosofische leesgroep, een open café en meer. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Mis je nog iets binnen het Humanistisch Verbond? Mail ons!

Waar Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland voor staat:

Zelf denken samen leven. Deze vier woorden geven weer waar het in het humanisme om te doen is. In het humanisme kunnen twee belangrijke motieven en inspiratiebronnen worden onderscheiden: het ideaal van een menswaardig bestaan voor allen en het ideaal van autonomie, individuele vrijheid en het ontwikkelen van het vermogen zelf na te denken

Ieder mens is anders, en deze verschillen zijn wat humanisten betreft goed en waardevol. Het gaat er in de humanistische levensbeschouwing dus niet om dat iedereen hetzelfde doet of vindt, het gaat erom dat mensen proberen hun leven zo in te richten dat het voor hen waardevol en betekenisvol is, dat ze zich erin herkennen, dat ze een leven leiden dat voor hen als individu waardevol en betekenisvol is. Dat kan voor iedereen anders zijn.

Lees meer

Enquête: aan welke activiteiten heb jij behoefte in deze tijd? Live ontmoeten, online, of combinatie?

Sinds corona is uitgebroken, houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en denken na over hoe we activiteiten zullen vormgeven. Balanceren tussen de behoefte om elkaar te ontmoeten en veiligheid. We horen graag via deze enquete (4 min) aan welke activiteiten jij in deze tijd behoefte hebt en hoe je dit voor je ziet.

Wat vind jij?

Invullen van de enquête duurt ongeveer 4 minuten.

 

Contact, nieuws & wat we doen

Fatima el Mourabit Bron: www.youtube.com
Joachim Duyndam Bron: www.youtube.com

 

Inspiratie en verdieping

Meer humanisme in Amsterdam