Spinozabank in Amsterdam met 3Dprint kunstwerk van Spinoza
Spinozafietsroute Spinozabank Vrijheid van Amsterdam. De route loopt van het Spinozamonument bij de Stopera naar het Nelson Mandelapark. Beeld door: Vrijheid van Amsterdam

Vanuit Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland organiseren we regelmatig activiteiten. Vanaf september weer iedere derde week van de maand een HUMA-café bij Perdu, met lezingen en debatten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen en je geest verrijken bij cursussen, een open café, filosofische wandelingen, fietstochten en meer. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

Samen – het bestuur, alle leden en actief meedenkende (nog) niet-leden – besluiten we wat we met elkaar willen organiseren. Hoe en waar we elkaar willen ontmoeten en vooral waar we onze inspiratie vandaan halen. Een afdeling met elkaar, voor elkaar.

Wat is er te doen?
Bekijk het huidige aanbod in de agenda
Ons eerstvolgende HUMA-café is weer in januari.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Hieronder vind je ook interessant nieuws en inspiratie.

Mis je nog iets binnen het Humanistisch Verbond? Mail ons!

Waar Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland voor staat:

Zelf denken samen leven.

 Deze vier woorden geven weer waar het in het humanisme om te doen is. In het humanisme kunnen twee belangrijke motieven en inspiratiebronnen worden onderscheiden: het ideaal van een menswaardig bestaan voor allen en het ideaal van autonomie, individuele vrijheid en het ontwikkelen van het vermogen zelf na te denken

Ieder mens is anders, en deze verschillen zijn wat humanisten betreft goed en waardevol. Het gaat er in de humanistische levensbeschouwing dus niet om dat iedereen hetzelfde doet of vindt, het gaat erom dat mensen proberen hun leven zo in te richten dat het voor hen waardevol en betekenisvol is, dat ze zich erin herkennen, dat ze een leven leiden dat voor hen als individu waardevol en betekenisvol is. Dat kan voor iedereen anders zijn.

Lees meer

 

Contact, nieuws & wat we doen

 

Inspiratie en verdieping

Meer humanisme in Amsterdam