We moeten origineel en creatief zijn, zelf ons leven vormgeven, dit is natuurlijk onzin want alles ís al uitgezocht, door iedereen die dat ook weer hoogst individueel en strikt persoonlijk heeft gedaan. Ga vooral te rade bij anderen.

prosper-de-roos

“Het humanisme is voor mij een vertrekpunt om een zekere betrokkenheid te ontdekken. De mens is geen eiland. We delen een wereld: met elkaar, de natuur en andere diersoorten. Durf niet alleen zelf te denken maar ook jezelf in anderen te verplaatsen.”

Lezingen

Geschiedenis van het humanisme
Waar liggen de filosofische wortels van het humanisme? Wat is een humanistisch mens- of wereldbeeld? Maak kennis met humanistische denkers door de eeuwen heen.
Lezing met aansluitend socratisch gesprek.

Humanisme en ecologie
Het humanisme wordt gekenmerkt door een nadruk op vrijheid, zelfbeschikking en rechtvaardigheid. Waar blijft de natuur? In hoeverre is de sterke nadruk op de autonome mens debet aan de huidige klimaatcrisis?

Wandelingen

filosofische wandelingen
Tijdens deze wandeling duik je de natuur in en ga je op zoek naar de filosofische vraag: maakt de mens onderdeel uit van de natuur? Al wandelend voeren we een socratisch gesprek en onderzoeken we hoe je vanuit het humanisme naar de relatie tussen mens en natuur kan kijken. De activiteit is een combinatie van wandelen, in stilte contempleren en dialoog. De wandeling is overal te lopen.

Publicaties

Prosper heeft verschillende essay’s en korte verhalen geschreven. Zoals: De ware zelf van Bert Pinkelschraaf.

Contact en informatie

Contactgegevens

www.prosperderoos.com

Beschikbaarheid

Heel Nederland.

Vergoeding

65 euro per uur (exclusief reiskosten) voor cursussen. Lezingen in overleg.

Website

www.prosperderoos.com