Ik geloof alleen in een God, die dansen kan!

Patrick van Wageningen-2
Ik ben spiritueel en religieus humanist. Ik geloof enerzijds in een krachtige en autonome mens die kan reflecteren op het leven. Anderzijds is de mens volgens mij diep verbonden met een bovenpersoonlijke levensstroom, die de gehele kosmos in beweging zet. Deze spanningsvolle verhouding tussen actorschap en overgave duid ik als Humanistische Mystiek.

 

Lezingen

Humanistische Mystiek
In deze lezing verkennen we de relatie tussen humanisme en het autonome ik en de overgave en spirituele dimensie die in de mystiek centraal staat.

Persoonlijk Leiderschap
Persoonlijk leiderschap gaat over het bewust in beheer nemen van alles dat je bent. Positieve en negatieve kanten samenbrengen in een krachtig en gemotiveerd mens, daar gaat deze lezing over.

Bewustzijnsontwikkeling
Deze lezing gaat over wat het betekent om je bewustzijn te ontwikkelen en welke aspecten daarbij komen kijken. We bespreken onder andere de schaduw van de mens, de ontwikkeling van waarden en spirituele ontwikkeling.

Zingeving+
Deze lezing gaat over menselijk floreren en de bovenste regio van zingeving. Hoe ziet een optimaal en bloeiend leven eruit? We gebruiken hiervoor onder andere het werk van Abraham Maslow.

Cursussen

Integrale bronkracht
Gericht op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap door aandacht voor (a) lichamelijkheid, (b) (levens)visie, (c) schaduwwerk en (d) spiritualiteit.  

Humanistische Mystiek
Gericht op het verkennen van de verhouding tussen actorschap en autonomie enerzijds en het leren loslaten en overgeven aan iets groters anderzijds. De cursus is een combinatie van theorie over humanismemystiek en het doen van praktische oefeningen.   

Publicaties

Tenachon #41: De schepping van de toekomst 

Tenachon #50: Volwassen humor 

Contact en informatie

Contactgegevens

Je kunt Patrick bereiken door te bellen naar 0631356794 of een mailtje te sturen naar

[email protected].

Beschikbaarheid

Utrecht en omgeving, Rotterdam.

Vergoeding

In overleg. Afhankelijk van de vraag.

Website

www.Bronkracht.com