Nadenken met anderen over de manier waarop jij zelf vorm wilt geven aan je leven. Wat vind jij belangrijk, en waarom? Als je met anderen in gesprek gaat, verscherp je je blik, of dat nu tijdens een discussieavond is, of met een cursus, op een weekend, naar aanleiding van een film of een jou inspirerend boek.

Jonge Humanisten
Jonge Humanisten

Wat doen we?

We organiseren activiteiten en ontmoetingsmomenten, al dan niet rond een specifiek thema. Verspreid door Nederland zijn er lokale groepen. Op dit moment zijn er jonge humanisten actief in Nijmegen, Groningen, Zwolle en Utrecht.

De activiteiten van de Jonge Humanisten zijn voor iedereen toegankelijk. Gezelligheid en een informele sfeer staan voorop. Maar we houden ook van diepgang. Of het nu een gespreksavond is bij een van de groepsdeelnemers thuis, of een activiteit rond een bepaald onderwerp. Soms zijn er cursussen, lezingen of workshops over humanisme, levenskunst en filosofie. En het is een goede manier om anderen met dezelfde interesses te leren kennen! Voor cursussen en workshops vragen we meestal een eigen financiële bijdrage.

Open je blik

Vraag OPEN.BLIK Magazine aan, hét blad voor en door jonge humanisten dat vol staat met blikopeners voor een humane wereld

Moet je lid zijn?

Lid zijn is geen voorwaarde om aan activiteiten deel te nemen, maar toch biedt het zowel jou als ons voordelen. Als je lid wordt krijg je korting op diverse cursussen, workshops en activiteiten én je ontvangt ons verenigingsblad HUMAN INC.

Wij kunnen met meer leden meer activiteiten organiseren. En we zorgen ervoor dat de humanistische waarden goed vertegenwoordigd blijven in de samenleving.

Een standaard lidmaatschap kost € 6 per maand. Studenten betalen €10 per jaar en mensen met weinig budget kunnen lid worden vanaf € 2,50 per maand. Extra doneren mag natuurlijk ook. Word nu lid van het Humanistisch Verbond

Jonge Humanisten in Nederland

Jonge humanisten zijn actief in Nijmegen, Groningen, Zwolle en Utrecht.

Kijk voor meer informatie op hun contactpagina: