20190411_211047

Humanistisch café 

Voor leden en niet-leden organiseren we regelmatig een Humanistisch Café met een actueel onderwerp. Hiervoor nodigen we een spreker uit en er is volop gelegenheid mee te praten en te discussiëren.

Koffiezin1

KoffieZin

Voor leden en niet-leden ontmoeten we elkaar vaak op zondag van 11:00 tot 13:00 uur.
Gezelligheid en diepgang met elkaar en met speciale gasten.

Socrates, beeld bij cursus Socratisch gesprek
Beeld door: © Bradley Weber - CC 2.0

 

Cursussen en boekbesprekingen

De cursussen en boekbesprekingen doen we in kleine groepen. Vaak zijn het huiskamerbijeenkomsten en gaan ze over filosofische onderwerpen of actuele maatschappelijke thema’s. Iedereen is welkom bij de cursussen en boekbesprekingen die bij ons op het programma staan. Meestal wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor de organisatiekosten.

mensenrechten-mensen
Beeld door: pexels

Algemene ledenvergadering

Afdeling Eemland houdt eens per jaar een algemene ledenvergadering. Leden kunnen het verslag van de vergadering opvragen bij het bestuur.

 

 

Cafe Vrijdenken op vrijdag – horizontaal

Café Vrijdenken op Vrijdag is elke eerste vrijdag van de maand in Amersfoort.
Jij en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom van 10.30 uur tot 12.00 uur om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan.

NVVE

Vragen of twijfels over het levenseinde? Kom naar het gratis Informatiepunt van de NVVE in het Eemhuis in Amersfoort

Vanaf 2 maart elke eerste woensdag van de maand van 14.00-15.00 uur.
Mensen hebben vaak wel wensen en ideeën over hun levenseinde, maar weten niet goed wat de (on)mogelijkheden zijn en wat er geregeld moet worden. Waarom is een wilsverklaring belangrijk? Hoe zit het met euthanasie bij dementie? Wat is een behandelverbod? Met deze en andere vragen kan iedereen bij Gon Veltkamp, vrijwilliger bij de NVVE, aankloppen.
Het Informatiepunt werkt samen met het Netwerk Palliatieve Zorg Eemland en bevindt zich in de hal van het Eemhuis aan het Eemplein 71-77 te Amersfoort. Gon Veltkamp is er elke eerste woensdag van de maand van 14.00-15.00 uur. Een afspraak of vooraf aanmelden is niet nodig. We vragen u wel om u aan de RIVM-voorschriften te houden.

Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (www.nvve.nl)
Netwerk Palliatieve Zorg Eemland (www.palliaweb.nl/eemland)

Wilt u Gon Veltkamp spreken of uitnodigen voor een interview? Wij kunnen haar voor u benaderen voor het maken van een (bel)afspraak.

Communicatie NVVE
Stephanie Prinssen
[email protected]
0205315910