Direct naar de inhoud
Word lid

Het Levenseinde Verkiezingsdebat

Type content: Nieuws Categorieën: Activiteiten Laatste levensfase Gepubliceerd op:

Hoe staan de politieke partijen tegenover het levenseinde? In Het Levenseinde Verkiezingsdebat delen de partijen hun standpunten over levenseindekwesties met de kiezer.

Op 10 november van 15.00 –16.30 uur staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam bol van de belangrijkste vragen rond het levenseinde. Door middel van stellingen variërend van voltooid leven, tot palliatieve zorg en het verbeteren van de euthanasiewetgeving, gaan de kandidaat-Kamerleden het debat aan. Welk van deze thema’s zien we terug in de verkiezingsprogramma’s en wat mogen we in de aankomende kabinetsperiode van de partijen verwachten?

Omdat de meningen van de diverse politieke partijen sterk uiteenlopen én het soms nog onduidelijk is wat de standpunten van relatief jonge partijen zijn, belooft het een prikkelend debat te worden dat u niet mag missen! 

De NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde), seniorenorganisatie KBO-PCOB (De Katholieke en Protestants Christelijke Ouderenbond) en het Humanistisch Verbond nodigen u van harte uit om het debat bij te wonen. Meekijken en luisteren kan live in de zaal (op uitnodiging met code, vol is vol) of via de live webstream.

Het debat bijwonen?

Schrijf je in via de website van de NVVE. Ben je lid van het Humanistisch Verbond? Vergeet de code LEVDEB HV niet bij het aanmelden.

Programma:

Tijdens het debat zullen kandidaat-Kamerleden van BBB, CDA, ChristenUnie, D66, Groenlinks/PvdA, Volt en VVD hun standpunten delen rond de belangrijkste levenseindekwesties. Onderwerpen die aan bod komen zijn: een waardig levenseinde, de euthanasiewet en de uitvoeringspraktijk, palliatieve zorg, voltooid leven en vrijheid van sterven. 

14.30 – 15.00 uur: Inloop, koffie en thee
15.00 – 16.30 uur: Debat onder begeleiding van Fransien van ter Beek

Adres: Pakhuis de Zwijger: Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam

Inschrijven voor het debat kan hier. Speciaal voor onze leden zijn er stoelen gereserveerd in Pakhuis de Zwijger. Vul hiervoor de uitnodigingscode LEVDEB HV in bij je inschrijving.

Deel deze pagina

A list of posts