Direct naar de inhoud
Word lid

Actieve hoop voor jongeren

In onze zorgen over het klimaat is het belangrijk om hoopvol te blijven. Maar hoe doe je dat? Doe mee met Actieve hoop.

Uit de Klimaatstressmeter van Milieudefensie Jong bleek onlangs dat 70% van de jongeren zich zorgen maakt over het milieu en 1 op de 5 jongeren zelfs klimaatstress ervaart. Maak jij je ook zorgen? En vind je het soms moeilijk om optimistisch te blijven in deze klimaatcrisis? Doe dan mee aan onze Actieve Hoop-dag. Op deze dag krijg je de ruimte om je klimaatzorgen te delen. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

Hoe ziet de dag eruit?

Actieve Hoop is gebaseerd op het eigenzinnige gedachtegoed van de 91-jarige klimaatactivist en boeddhist Joanna Macy. Op deze Actieve Hoop-dag zet je de eerste stap en ga je aan de hand van oefeningen en rituelen op zoek naar de koppige optimist in jezelf.

A list of posts

  • Wie is Joanna Macy?

Voor wie is Actieve Hoop voor jongeren?

Deze dag is er voor iedereen van 14 tot en met 30 jaar die zich zorgen maakt over het klimaat. Voor diegene die graag wil veranderen, maar nog niet zo goed weet hoe.

Ben je ouder dan 30 jaar? Kijk hier voor het actuele aanbod.

Het leverde mij veel inzichten op waarvan één in het bijzonder: om te kunnen veranderen, moest ik eerst de situatie onder ogen durven te komen. Juist dat blijkt erg moeilijk.
– Reactie van een deelnemer

Prijs

Deelname is € 10 voor deelnemers tot en met 30 jaar. Dit is inclusief een veganistische lunch, koffie en thee. Deze reeks is speciaal voor jongeren opgezet vanuit een samenwerking tussen het Humanistisch Verbond en Milieudefensie Jong.

Mocht deze prijs voor jou niet haalbaar zijn, mail dan naar [email protected] zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Meedoen?

Deze Actieve Hoop-dag voor jongeren wordt aangeboden door het Humanistisch Verbond en Milieudefensie, in plaatsen door heel Nederland. Onder andere in Utrecht en Zwolle:

Meer edities en plaatsen volgen

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van nieuwe Actieve Hoop dagen en plaatsen? Laat hieronder je gegevens achter!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Verruim je blik met onze nieuwsbrief. Al meer dan 40.000 mensen gingen je voor!
Blijf op de hoogte van onze acties voor een menselijker samenleving, cursussen en evenementen.
We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Begeleider: Jette van Ravesteyn

Jette is een ervaren klimaatactivist en gepassioneerd over het ondersteunen van mensen die vechten voor rechtvaardigheid. Ze werkt als geestelijk verzorger in de gevangenis en heeft ervaring in de ouderenzorg en psychiatrie. Jette woont in- en bouwt zorgzame gemeenschappen. Ze heeft een Master Humanistiek, een achtergrond in permacultuur en eindeloze interesse voor mensen, systemen, bomen, planten, insecten en muziek.

Ben je ouder dan 30 jaar?

Ook voor jou wordt deze verdiepingsdag aangeboden in plaatsen door heel Nederland.

Veelgestelde vragen

Het Humanistisch Verbond en klimaatverandering

Verdiepingsdag Actieve Hoop maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. De klimaatcrisis is soms zo overweldigend dat het tot verlamming leidt. Hoe overtuigen we onszelf en anderen om toch ons gedrag te veranderen? Weten wat van waarde is, voor jezelf én voor de aarde, biedt perspectief. Wij noemen dat: ecohumanisme. Lees hier meer over ons programma, wat we doen en hoe we er voor jou zijn.

Deel deze pagina

Onze acties en activiteiten voor een duurzame toekomst

  • Hulp aan klimaatactivisten met een klimaat burn-out

  • Op je oude dag klimaatactivist

  • Wie is Joanna Macy?

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.