Direct naar de inhoud
Word lid
Ons testament

Wie waren er bij de Klimaatmars? En wat laten zij na?

Type content: Nieuws Categorieën: Klimaat & natuur Gepubliceerd op:

Zaterdag 6 november was het zover! Tijdens de Klimaatmars droegen we een enorm testament met alles wat we willen nalaten aan de volgende generaties. Hieronder een greep uit de 40.000 mensen die meeliepen, en wat zij willen doorgeven.

Ecohumanisten, klimaatactivisten, grootouders, hun kinderen en kleinkinderen – het Humanistisch Verbond liep tijdens de Klimaatmars naast een breed scala aan mensen. Wij vroegen vijf van hen wat zij willen nalaten aan de generaties na ons:

Wat ik wil nalaten is…

Ria (lid van het Humanistisch Verbond)

“Een mooie, prachtige aarde waar genoeg voedsel en drinken is voor iedereen. Dat mensen verbonden zijn met elkaar en de natuur. Dat vind ik belangrijk.”

Sander

“Een wereld waarin we niet met opzet verspillen en waarin niet verteld wordt dat we moeten verspillen. Een wereld waarin we zelf achter de waarheid aangaan, waarin we kritisch denken en niet meer onze kop in het zand steken.”

Gemma (lid van het Humanistisch Verbond)

“Schone lucht, een aarde zonder opwarming en dat mensen begrijpen dat ze niet meer moeten vliegen, omdat we maar één planeet hebben.”

Marieke

“Dat iedereen weet dat uiteindelijk de verandering puur in jezelf ligt. Kracht ligt binnen jezelf en hulp kan op ieder moment gegeven worden.”

Simone (lid van het Humanistisch Verbond)

“Een aarde waar plaats is voor mens en dier, waar iedereen een dak boven het hoofd heeft en er voldoende te eten is voor iedereen. En orangutans.”

Marein Zwama
Marein Zwama
Programmamedewerker Gender

Kom meer te weten over het Humanistisch Verbond

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.