Direct naar de inhoud
Word lid
Klimaatvrijplaats

De Klimaatvrijplaats

Type content: Nieuws Categorieën: Ecohumanisme Klimaat & natuur Gepubliceerd op:

Een kleine groep mensen zet zich in om klimaatverandering tegen te gaan. Zij dreigen uitgeput te raken. De Klimaatvrijplaats is er voor hen.

De wereld staat in brand, maar de politiek komt niet in actie. Doelen worden niet gehaald, politieke leiders spreken lege woorden. Steeds meer mensen die de klimaatcrisis willen stoppen, voelen zich hierdoor eenzaam in hun strijd. Ze raken wanhopig, opgebrand en neerslachtig. Ze worden in hun zingeving bedreigd.

Herkenbaar? De Klimaatvrijplaats is een veilige omgeving waar je ondersteuning krijgt van professionele begeleiders en elkaar. Het is een plek waar je mentaal kunt opladen. Gezamenlijk ga je op zoek naar manieren om toch hoopvol te blijven, en de balans te vinden tussen je grote zorgen voor het klimaat en de verbinding met het hier en nu.

In 2023 gaat het om 4 bijeenkomsten geïnspireerd op het werk van ecofilosoof en activist Joanna Macy. Haar werk staat voor radicale verbondenheid met alle dingen in het leven. Elk seizoen is er een samenkomst van een dag.

Foto: Lotte Dale.

Nieuwe datareeksen in 2024!

Iedere Klimaatvrijplaats bestaat uit een groep van ongeveer 20 deelnemers. We benutten graag alle plekken voor mensen die er op zitten te wachten. Als je je aanmeldt voor een ronde met een serie van 4 data dan verwachten we dat je alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn. Elk seizoen is er een samenkomst van een dag. Deelname is niet vrijblijvend omdat we een intensief groepstraject bieden.

Klimaatvrijplaats datumreeks vierde editie
dag 1: zaterdag 13 apr lente 2024 
dag 2: zaterdag 6 jul zomer 2024 
dag 3: zaterdag 12 okt herfst 2024
dag 4: zaterdag 14 dec winter 2024 
Locatie: Rotterdam – Delft

Klimaatvrijplaats datumreeks vijfde editie
dag 1: vrijdag 7 juni lente 2024
dag 2: vrijdag 13 sep zomer 2024
dag 3: vrijdag 22 nov herfst 2024
dag 4: vrijdag 7 mrt winter 2025
Locatie: wordt later bekend gemaakt

Kan je niet op alle data van een reeks? Beantwoord ook dan alle vragen hieronder, zodat we je alvast beter leren kennen. De nieuwe startdatum(s) hoor je dan later nog van ons.

Ja, ik wil meedoen met de Klimaatvrijplaats

Deel deze pagina