Direct naar de inhoud
Word lid
Klimaatmars 2021

Stop de fossiele subsidies

Type content: Nieuws Categorieën: Ecohumanisme Klimaat & natuur Gepubliceerd op:

Het Humanistisch Verbond ondersteunt de oproep om te stoppen met fossiele subsidies. Wij staan voor het demonstratierecht en vinden het noodzakelijk dat de schadelijke fossiele subsidies worden beëindigd. Iedereen heeft recht op een leefbare wereld.

Samen voor een duurzame toekomst

De flinke financiële knuffel die grote winstgevende fossiele bedrijven jaarlijks ontvangen, zo rond de 37,5 miljard, is nog steeds een brandende kwestie die dringend onze aandacht vraagt. Deze subsidies dragen bij aan de klimaatcrisis en veroorzaken wereldwijd enorm veel onnodig leed.

De politiek heeft in oktober een motie aangenomen om scenario’s te ontwikkelen voor het afbouwen van de fossiele subsidies. Helaas zijn de beloftes om deze scenario’s voor het kerstreces op te stellen niet nagekomen.

Laten we samen blijven strijden voor een duurzame toekomst en de dringende noodzaak van het stoppen van fossiele subsidies onder de aandacht brengen.

Brandbrief ‘Stop Fossiele Subsidies’

We roepen het kabinet op om te stoppen met fossiele subsidies via een brandbrief, die het Humanistisch Verbond mee heeft ondertekend. De brandbrief ‘Stop Fossiele Subsidies’ draagt de stem van meer dan 50.000 individuen en wordt gesteund door 300+ gedreven bedrijven en instellingen die vastberaden zijn voor verandering. Samen hebben we de brandbrief aan de nieuwe Kamerleden overhandigd.

Deze actie is een krachtige stap in onze strijd tegen de verstikkende invloed van fossiele subsidies. Terwijl de wereld smeekt om klimaatactie, blijven deze subsidies de crisis voeden en ons gezamenlijke welzijn in gevaar brengen. Onze boodschap aan het kabinet is duidelijk: de tijd van loze beloften is voorbij. Wij eisen actie, wij eisen verandering!

Waarom richt het Humanistisch Verbond zich op het klimaat?

We hebben de aarde lang als gebruiksvoorwerp behandeld. Het is tijd om de aarde opnieuw naar waarde te schatten. Spinoza zei al dat alles in het universum een unieke waarde van zichzelf heeft: een boom, een steen, een dier. En dat niet alles alleen maar bestaat tot nut van de mens. Alles grijpt in elkaar en leeft in samenhang met elkaar. Deze benadering noemen we ook wel Ecohumanisme. Hier lees je meer over Ecohumanisme.

Deel deze pagina

A list of posts

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.