Direct naar de inhoud
Word lid

Aanmelden voor de Warme Wachtkamer

Je staat op de wachtlijst voor een transitie en het wachten houdt niet op. Uitzichtloosheid ligt op de loer. De Warme Wachtkamer biedt ondersteuning. Vul het formulier in en meld je aan.

Op de wachtlijst staan voor een gendertransitie is een ingrijpende tijd. Zeker wanneer het zo lang duurt omdat er nog geen plek is. Het is niet gek als dit vragen en gevoelens van machteloosheid, wanhoop en eenzaamheid oproept. Hoe geef ik deze periode vorm? En wat geeft mij houvast? Kortom: hoe kan ik weerbaar wachten?

Het kan helpen om hier met gelijkgestemden over te praten. Het Humanistisch Verbond organiseert in juni 2023 de Warme Wachtkamer, bestaande uit vier groepsbijeenkomsten voor (jong)volwassen transgender personen (18-40 jaar) die op de wachtlijst staan voor een genderbehandeling. De Warme Wachtkamer is een veilige omgeving waar je onder begeleiding van een humanistisch geestelijk verzorger in gesprek gaat. Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Programmamedewerker Genderidentiteit Marein Zwama (hij/hem): [email protected].

FAQ

  • Wat is humanistisch geestelijke verzorging?

    Een geestelijk verzorger is een professionele gesprekspartner die je helpt jouw situatie, vragen en uitdagingen onder ogen te komen. Samen met een geestelijk verzorger kun je op zoek gaan naar houvast en inspiratiebronnen. Geestelijk verzorgers zijn gespecialiseerd in luisteren en helpen bij vragen over het leven, je identiteit en de toekomst.

    Meer weten over geestelijke verzorging? En wat een humanistisch geestelijk verzorger anders maakt dan anderen? Bekijk onze Q&A.

  • Wat biedt de Warme Wachtkamer (en wat niet)?

    De Warme Wachtkamer biedt een plek waar je manieren vindt om veerkrachtig te kunnen wachten. Samen met de geestelijke verzorger en andere deelnemers ga je op zoek naar wat jou houvast geeft. Geestelijk verzorgers zijn gespecialiseerd in luisteren en helpen bij vragen over het leven, je identiteit en de toekomst.

    De Warme Wachtkamer is geen behandelgroep en heeft een andere insteek dan een psycholoog of psychiater. Er komt bijvoorbeeld geen diagnostiek aan te pas.

Doorbreek het hokjesdenken!

Het Humanistisch Verbond stimuleert het gesprek over genderhokjes en komt op voor de iedereen die hier niet in past. We werken hard aan Genderidentiteit. En jij kunt ons steunen

Ik meld me aan voor de Warme Wachtkamer

Deel deze pagina

Onze acties en verhalen rondom gender

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.

"*" geeft vereiste velden aan

We gaan voorzichtig om met je gegevens. Lees meer in ons privacy-statement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.