Direct naar de inhoud
Word lid

Aanmelden voor de Warme Wachtkamer

Je staat op de wachtlijst voor een transitie en het wachten houdt niet op. Uitzichtloosheid ligt op de loer. De Warme Wachtkamer biedt ondersteuning. Vul het formulier in en meld je aan.

Op de wachtlijst staan voor een gendertransitie is een ingrijpende tijd. Zeker wanneer het zo lang duurt omdat er nog geen plek is. Het is niet gek als dit vragen en gevoelens van machteloosheid, wanhoop en eenzaamheid oproept. Hoe geef ik deze periode vorm? En wat geeft mij houvast? Kortom: hoe kan ik weerbaar wachten?

Het kan helpen om hier met gelijkgestemden over te praten. Het Humanistisch Verbond organiseert ook in 2024 de Warme Wachtkamer, bestaande uit vijf groepsbijeenkomsten voor (jong)volwassen transgender personen die op de wachtlijst staan voor een genderbehandeling. De Warme Wachtkamer is een veilige omgeving waar je onder begeleiding van een humanistisch geestelijk verzorger in gesprek gaat. Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Programmamanager Genderidentiteit Marein Zwama (hij/hem): [email protected].

Meld je nu aan

Lijst van evenementen

 • Het Humanistisch Verbond biedt ondersteuning en houvast voor trans personen op de wachtlijst, met de Warme Wachtkamer. Nu in Groningen!

  Locatie: Wordt later bekendgemaakt, Groningen
 • Het Humanistisch Verbond biedt ondersteuning en houvast voor trans personen op de wachtlijst, met de Warme Wachtkamer. Nu in Nijmegen!

  Locatie: Wordt later bekendgemaakt, Nijmegen

FAQ

 • Wat is humanistisch geestelijke verzorging?

  Een geestelijk verzorger is een professionele gesprekspartner die je helpt jouw situatie, vragen en uitdagingen onder ogen te komen. Samen met een geestelijk verzorger kun je op zoek gaan naar houvast en inspiratiebronnen. Geestelijk verzorgers zijn gespecialiseerd in luisteren en helpen bij vragen over het leven, je identiteit en de toekomst.

  Meer weten over geestelijke verzorging? En wat een humanistisch geestelijk verzorger anders maakt dan anderen? Ga naar onze programmapagina en bekijk onze Q&A.

 • Wat biedt de Warme Wachtkamer (en wat niet)?

  De Warme Wachtkamer biedt een plek waar je manieren vindt om veerkrachtig te kunnen wachten. Samen met de humanistisch geestelijke verzorger en andere deelnemers ga je op zoek naar wat jou houvast geeft. Geestelijk verzorgers zijn gespecialiseerd in luisteren en helpen bij vragen over het leven, je identiteit en de toekomst.

  De Warme Wachtkamer is geen behandelgroep en heeft een andere insteek dan een psycholoog of psychiater. Er komt bijvoorbeeld geen diagnostiek aan te pas.

Blijf op de hoogte!

Wil je weten wanneer er in een nieuwe locatie een Warme Wachtkamer wordt georganiseerd? Meld je dan hier aan en dan sturen wij je een bericht!

Doorbreek het hokjesdenken!

Het Humanistisch Verbond stimuleert het gesprek over genderhokjes en komt op voor de iedereen die hier niet in past. We werken hard aan Genderidentiteit. En jij kunt ons steunen

Deel deze pagina

Onze acties en verhalen rondom gender

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.