Direct naar de inhoud
Word lid

Home

De laatste HUMAN INC. al gelezen?

Ons magazine prikkelt de geest met journalistieke interviews, verdiepende essays en verhalen van mensen over menselijkheid.

Gedachtekracht

We vinden overal wat van, maar wat vinden we nou echt belangrijk? Maak ruimte voor reflectie en blijf nieuwsgierig naar jezelf. Bestel het boekje Gedachtekracht.

Gratis voeding voor de geest

HUMAN INC. prikkelt de geest.Journalistieke interviews, verdiepende essays en verhalen over menselijkheid.

Het vrijdenkspel

Vrijdenkspel: bestel hier
Hoe vrij denk jij? Word bewust van je eigen vooroordelen en durf buiten je bubbel te treden met het spel ‘Vrijdenken voor beginners’.

Ons verhaal

Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving.

Waar wij voor staan

Vrij denken, samen leven. Het Humanistisch Verbond komt in actie wanneer vrijheid in het geding is. Bekijk hier onze programma’s.

Kom in actie!

Het Humanistisch Verbond is een actieve vereniging. Help mee. Word lid, doneer of steun ons met je tijd en energie!

Het laatste nieuws

We hebben landelijk 30 afdelingen die elk hun eigen activiteiten organiseren.

Verrijk je kijk op jezelf en de wereld. Doe mee aan een cursus, lezing, of Humanistisch café van een afdeling van het Humanistisch Verbond in jouw buurt.

Lijst van evenementen

 • Het Humanistisch Verbond biedt ondersteuning en houvast voor trans personen op de wachtlijst, met de Warme Wachtkamer. Nu in Groningen!

  Locatie: Wordt later bekendgemaakt, Groningen
 • Het Humanistisch Verbond biedt ondersteuning en houvast voor trans personen op de wachtlijst, met de Warme Wachtkamer. Nu in Nijmegen!

  Locatie: Wordt later bekendgemaakt, Nijmegen
 • Waarom leef ik zo? Hoe kies ik wat bij mij past? En wat betekent vriendschap voor mij? In deze cursus ga je op zoek naar antwoorden.

  Categorie:
  Afdeling leiden
  Locatie: Nieuwe Energie, Leiden
 • De wereld verandert in een rap tempo. Bijbenen is op zich al een uitdaging. Hoe blijf je je eigen, bewuste keuzes maken? Deze cursus helpt je op weg. Lees meer.

  Categorie:
  Drechtsteden
  Locatie: De Prinsemarij, Dordrecht
 • This is a special edition of the Vrijdenkplaats. Available to both English and Dutch speakers. You will get the adres of the meeting no later than the 24th. You can sign up for our platform here: Vrijdenkplaats De Vrijdenkplaats is een platform waar mensen die een geloof hebben of willen verlaten samenkomen en inspiratie vinden […]

 • De Vrijdenkplaats is een platform waar mensen die een geloof hebben of willen verlaten samenkomen en inspiratie vinden in elkaars verhalen. Meld je op het onderstaand formulier aan voor de volgende activiteit: Deze middag gaan we met elkaar – en onszelf – in gesprek over waar je staat. Als mens natuurlijk, en specifiek in het […]