Hoe vieren we ons 75-jarig bestaan?

Vrijdenken en Vrijdenkers Tentoonstelling
75 jaar geleden werd het Humanistisch Verbond opgericht in Amsterdam. Een goed moment om aandacht te besteden aan de vrijdenkerstraditie van Amsterdam. Wie waren de vrijdenkers? Wat is de huidige positie van vrijdenkers? Zowel binnen als buiten geloofsstromingen. In samenwerking met het Amsterdam Museum en de Universiteit voor Humanistiek zal een gelaagde en aantrekkelijke tentoonstelling worden gemaakt waarin historische verhalen en objecten rondom vrijdenken in de afgelopen eeuwen verweven zijn met vrijdenkers van nu. De tentoonstelling gaat van start in september 2021.

Jubileumfeest
In verband met de coronamaatregelen gaat het jubileumfeest van 6 februari in de Koninklijke Schouwburg helaas niet door. Maar we werken hard aan de andere activiteiten!

logo jubileumjaar

Vrijdenkers, vierdelige documentaire door omroep Human
Informatie volgt later.

Fietstocht Vrijdenken met Spinoza
Spinoza schreef al in de zeventiende eeuw dat het onmogelijk is om de mens niet als onderdeel van de natuur te zien. Op 25 juni van 14.00 tot 17.00, memoreren we zijn onafhankelijk denken via een fietstocht door Amsterdam. De tocht leidt langs banken in stadsnatuur met speciale 3D geprinte herkenningspunten. Op de banken luister je naar biologen van Artis die vertellen over het leven van dieren en planten in de omgeving. Daarna komen wetenschappers aan het woord die vanuit hun vakgebied en vanuit hun eigen menszijn nadenken over de plaats van de mens in de natuur. De tocht start in het centrum van Amsterdam en eindigt in het Nelson Mandela park in de Bijlmer en is ontwikkeld door het Humanistisch Verbond en de Vrijheid van Amsterdam. De fietstocht is een vervolg op de stoeptegels over zeventiende-eeuwse denkers die eind 2019 in het centrum van Amsterdam zijn geplaatst.
locatie: Artisplein, entree Plantage Middenlaan (niet ingang Artis)

Speciale jubileumactie
Ons 75jarig bestaan vieren we onder andere met een speciale jubileumactie. Voor de helft van het normale tarief (36 euro) kan je iemand een jaar lang een lidmaatschap van het Humanistisch Verbond gevenHet lidmaatschap stopt vanzelf na 1 jaar. 

Slinger jubileum lidmaatschap

Geef een lidmaatschap cadeau!

Weet jij iemand die zich sterk wil maken voor een humanere samenleving? Geef dan een origineel cadeau: een lidmaatschap van het Humanistisch Verbond.

Door het hele land
De afdelingen van het Humanistisch Verbond organiseren door het jaar heen verschillende activiteiten. Van wandeltochten tot interactieve bijeenkomsten. Jouw regionale afdeling informeert je via de nieuwsbrief over wat er bij jou in de buurt in 2021 te doen is.