365 dagen reminders

Niet toevallig start de campagne op 7 augustus, de dag na Queer & Amsterdam Pride. Tijdens het grootste Nederlandse lhbtiq+-evenement is er veel aandacht voor gelijkwaardigheid en vrijheid. Het Humanistisch Verbond knoopt daar nu nog eens 365 dagen aan vast. “We willen dat er blijvend aandacht is voor het feit dat mensen zichzelf mogen zijn en we de ander die vrijheid moeten gunnen”, aldus Robbert Bodegraven, directeur van het Humanistisch Verbond. “Na Pride verdwijnt die aandacht al snel weer naar de achtergrond.”

365 portretten

365 reminders om jezelf te mogen zijn. Zo heet de campagne die je een jaar lang elke dag kunt volgen op Instagram. Een geheugensteuntje met persoonlijke foto’s en quotes. Twee weken lang heeft het Humanistisch Verbond tijdens Pride mensen geportretteerd: mensen uit de lhbtiq+-gemeenschap, maar ook dagjesmensen, hulpverleners en voorbijgangers. Welke boodschap willen zij Nederland nalaten: wat mogen we na Pride niet vergeten? Een antwoord op die vraag verschijnt elke dag online.

365 dagen reminders
Robbert Bodegraven trapt de campagne af als directeur van het Humanistisch Verbond Beeld door: Bete van Meeuwen

Hokjesdenken

Met de campagne hoopt het Humanistisch Verbond het hokjesdenken te doorbreken. Dat is in het belang van iedereen, meent Bodegraven: “Hokjesdenken is menseigen en hokjes kunnen ook een gevoel van gemeenschap meebrengen. Maar door de normen en verwachtingen die bij hokjes horen, zijn er nog altijd mensen die zich belemmerd voelen. Gun ieder mens de vrijheid om zichzelf te zijn. Aan die boodschap helpen we Nederland graag herinneren. Vandaag, morgen én overmorgen.”

De Instagramcampagne kun je volgen op @365DagenReminders.

Volg @365DagenReminders op Instagram!

Voor je dagelijkse portie vrijheid en gelijkwaardigheid in je feed

HET HUMANISTISCH VERBOND

Het Humanistisch Verbond staat voor de vrijheid om je leven zelf vorm te geven, zonder beperkende hokjes of kaders waaraan je moet voldoen. We helpen jou vrij te denken over wat jij belangrijk vindt in het leven en komen in actie wanneer vrijheden in het geding zijn. Daarbij hebben we speciale aandacht voor genderidentiteit. Ons doel: een vrije en humane samenleving, waarin we met een open blik en empathie naar anderen kijken die we misschien (nog) niet begrijpen.

Met 19 duizend leden laten we ons geluid duidelijk horen, doorbreken we hokjes en zetten we in op verandering. Sluit je ook aan. Want vrij ben je samen.

Nicolline van der Spek

Nicolline van der Spek

Freelance journalist

Profiel-pagina