“Alles wat ik in me had was vakkundig lamgelegd. Pas tijdens mijn vluchtpogingen had ik mijn wilskracht hervonden. Dat mijn verstand en intuïtie nog even sterk waren als voor mijn gevangenschap ontdekte ik in verhoorkamers en rammelende bussen. Zo raakte ik er langzaam van overtuigd dat het tijd was voor een nieuwe hoofdpersoon in mijn leven: ikzelf”. – Citaat uit het boek Tot op de dag van Mardjan Seighali, voorzitter Humanistisch Verbond.

Donderdag 23 september 2021 vindt het jaarlijkse symposium voor humanistisch geestelijk verzorgers plaats. Het thema is Veerkracht.

De inschrijving is inmiddels gesloten. 

Datum: donderdag 23 september 2021
Locatie: Fort De Batterijen, Nieuwegein
Kosten: 100 of 150 euro

Let op: we werken met testen voor toegang. Bij de ingang vragen we je om een vaccinatiebewijs (zoals de CoronaCheck-app), herstelbewijs of negatieve coronatest te laten zien.

Omdat we niet kunnen wachten om elkaar weer live te zien en te spreken hebben we gekozen voor een buitenlocatie, een soort festivalterrein dat daarvoor volop ruimte biedt.

We gaan het thema Veerkracht uitdiepen aan de hand van het boek Tot op de dag van bestuursvoorzitter Mardjan Seighali. Mardjan is aanwezig om samen op zoek te gaan naar de rol die veerkracht speelt in situaties waarin het leven niet meer zo vanzelfsprekend is.

Na de lunch zal hoogleraar hgv Gaby Jacobs kort reflecteren op het ochtendprogramma, en ingaan op het begrip veerkracht, ook in relatie tot geestelijke verzorging.

Vervolgens gaan we uiteen om in verschillende Speakers Corners te luisteren naar de wijze waarop veerkracht zich aandient in de diverse werkvelden. Na de pauze volgt een tweede ronde Speakers Corners.

We sluiten het inhoudelijk programma gezamenlijk af. Na een muzikaal intermezzo verwelkomen we onze nieuwe hgv’ers, en brengen samen een toast uit.

Aan het einde van de dag is er voldoende tijd om onder het genot van een BBQ en een drankje na te praten.

Bij aanmelding ontvang je een exemplaar van het boek Tot op de dag.

Dit symposium is door de SKGV geaccrediteerd met 1 punt in de categorie Vakbekwaamheid.

PROGRAMMA

Datum: donderdag 23 september 2021
Locatie: Fort De Batterijen, Nieuwegein

10:00 uur Inloop met koffie en thee
10:30 uur Opening en welkom
10:45 uur Mardjan Seighali
12:30 uur Lunch
13:30 uur Muziek
13:45 uur Gaby Jacobs
14:15 uur Speakers Corners-1
15:00 uur Pauze
15:30 uur Speakers Corners-2
16:15 uur Afronding inhoudelijk programma
16:45 uur Afsluiting dagprogramma
17:00 uur Muziek
17:15 uur Welkom aan nieuw benoemde hgv’ers
17:30 uur Champagne, muziek en borrel
18:00 uur Vegetarische BBQ
20:00 uur Einde