Van Praagprijs

Mag Het Licht Aan

De Van Praagprijs wordt uitgereikt tijdens Mag Het Licht Aan dat georganiseerd wordt door de Humanistische Alliantie, een samenwerking van verschillende humanistische organisaties. Typhoon stelt het dagprogramma samen waarbij zijn belangrijkste inspiratiebronnen het uitgangspunt zijn. Dat levert een wervelende zoektocht op naar wat menselijkheid behelst en hoe we met elkaar kunnen samenleven. Filosofie, theater, muziek, wetenschappelijke inzichten: alles zal voorbijkomen.

Typhoon: “We dragen allemaal de verantwoordelijkheid om de wereld in haar volle potentie te kunnen laten bestaan. Ik wil onze menselijkheid vieren: the good, the bad, everything.”

Aan dit evenement werken mee: Adriaan van Dis (schrijver), Jitske Kramer (corporate antropoloog), Boris van der Ham (voorzitter van het Humanistisch Verbond) én de winnaar van de inspiratieprijs Nasrdin Dchar (acteur).

Typhoon zal zelf de inspiratieprijs uitreiken aan Dchar. “Naast één van de beste acteurs van Nederland, is Nasrdin voor mij een inspiratiebron, een tijdsgenoot en een bondgenoot. Hij bestrijdt het cynisme dat als een muur rondom termen als verbinding, liefde, multiculturaliteit, moslim en jezelf zijn is geslagen.”

Koop nu je ticket >>

Mag Het Licht Aan is een initiatief van omroep Human, Humanitas, Humanistisch Verbond, Hivos, Universiteit voor Humanistiek en de Humanistische Alliantie.

Wanneer: Zondag, 24 september 2017 12.00 - 16.15

Waar: Muziekgebouw aan 't IJ - Piet Heinkade 1 - Amsterdam

Deelname: 45 euro, EarlyBird-korting 37,50 euro, inclusief lunch

Tickets: maghetlichtaanfestival.nl

Contact

Humanistisch Verbond
Postbus 75490
1070 AL Amsterdam
Nederland

telefoon +31(0)20 521 90 00
mail info@humanistischverbond.nl
web www.humanistischverbond.nl