In De Leeuwenhoek On Tour

Hoe ga je om met mensen met dementie met behoud van eigenwaarde? Hoe kan de zorg voor mensen met dementie nog menselijker en liefdevoller? Kun je over je verlegenheid heen stappen en je écht verplaatsen in de - misschien vervreemdende - werkelijkheid van de ander? En wat verstaan we eigenlijk onder ‘menselijke en liefdevolle’ zorg?

Bij In De Leeuwenhoek On Tour zie je een compilatie van de 4-delige serie van Human, In De Leeuwenhoek, mét exclusieve, niet eerder vertoonde beelden. Daarna gaan we in gesprek met mantelzorgers, personeel van zorghuizen, beleidsmakers en andere betrokkenen. Kom ook en denk mee over hoe de zorg voor mensen met dementie nog liefdevoller en menselijker kan. Kijk hier voor de sprekers

Praat mee in Apeldoorn, Haarlem, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Bestel hieronder je gratis kaart.

Sprekers

Adelheid Roosen

Adelheid Roosen is theatermaker en docent aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In haar theater- en filmproducties schuwt ze geen enkel onderwerp: eerwraak, huiselijk geweld, de intimiteit van het sterven, de Alzheimer van haar moeder: alles mag zich veilig weten in de openbaarheid. In 2015 won ze de Van Praagprijs vanwege haar empatische en liefdevolle kijk naar de wereld, de mens en zijn omgeving.

Bert Keizer is filosoof, verpleeghuisarts en verbonden aan de Levenseindekliniek. Ook is hij columnist voor dagblad Trouw, Filosofie Magazine en Medisch Contact.

 

Hugo Borst is een Nederlands schrijver, redacteur, radiopresentator, televisiepersoonlijkheid en voetbalcriticus. Samen met Adelheid Roosen maakte hij de serie In De Leeuwenhoek. Samen met Carin Gaemers lanceerde hij het manifest Scherp op Ouderenzorg met een eisenpakket voor betere zorg. 

John Overmeer is initiatiefnemer van de Tafel van Marcelis in Enschede en is bekroond als sociaal ondernemer. Hij is moderator op een aantal van de avonden.

 

Lotte Huijing wil graag interactie en daadwerkelijke uitwisseling tussen mensen bewerkstelligen. Dit staat centraal in haar docentschap aan de Universiteit voor Humanistiek waar zij Groepsdynamica, Presenteren en Gespreksbegeleiding doceert. Daarnaast adresseert zij met het Toetstheater ethische dilemma’s in de zorg met behulp van interactief theater.

Ronnie van Diemen is Inspecteur voor de Gezondheidszorg (IGZ). Daarvoor was ze hoogleraar-directeur van het Instituut voor onderwijs en opleiden van het VUmc. Ronnie van Diemen zet zich met passie en overtuigingskracht in voor de continue verbetering van zorg.

 

Met dank aan omroep Human, Productiehuis De Familie, Humanitas, Van Betekenis tot het Einde en Alzheimer Nederland.

‚Äč

Blijf op de hoogte!

Geen verhaal missen over onze inzet om de (ouderen) zorg te verbeteren?
Schrijf je hieronder in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.


Word lid!

Wil je meer doen om de (ouderen)zorg te verbeteren?
Word dan lid en help ons op te komen voor waardige zorg en eigen regie.

Contact

Humanistisch Verbond
Postbus 75490
1070 AL Amsterdam
Nederland

telefoon +31(0)20 521 90 00
mail info@humanistischverbond.nl
web www.humanistischverbond.nl