Een betere zorg begint in je wijk

Praat mee!

Het aantal actieve ouderen groeit. Hun passie en creativiteit gaan niet met pensioen. Tegelijk is het zo dat hoe ouder we worden, hoe meer zorg we nodig hebben. Hoe organiseren we de support die dan nodig is? Kom naar onze debatreeks Dichterbij: ouder worden en samen leven en denk samen met eigenzinnige denkers en doeners na over een gedurfde nieuwe visie op de plek van zorg in onze samenleving.

 Reserveer je (gratis) ticket voor Groningen
 De sprekers

Dichterbij: ouder worden en samen leven

 

 

De sprekers

Hedy d'Ancona heeft als oud-minister, feminist en initiatiefnemer van het burgerinitiatief Uit vrije wil niet alleen een visie op een zinvol leven in alle fasen, maar is daar zelf het levende voorbeeld van. In haar Socrateslezing, georganiseerd door het Humanistisch Verbond,  brak ze een lans voor zinvol ouder worden en strijden voor de emancipatie van ouderen.
Te gast in Rotterdam en Groningen.

Adelheid Roosen is theatermaker en docent aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In haar theater- en filmproducties schuwt ze geen enkel onderwerp: eerwraak, huiselijk geweld, de intimiteit van het sterven, de Alzheimer van haar moeder: alles mag zich veilig weten in de openbaarheid. In 2015 won ze de Van Praagprijs vanwege haar empatische en liefdevolle kijk naar de wereld, de mens en zijn omgeving.
Te gast in Deventer.

Carin Gaemers is historica en publicist, en voorheen mantelzorger van haar moeder. Samen met Hugo Borst lanceerde ze het manifest Scherp op Ouderenzorg met een eisenpakket voor betere zorg. Als gevolg daarvan kwam er geld vanuit de overheid beschikbaar. Carins doel: ervoor zorgen dat elke dag de moeite waard is voor mensen in de (ouderen)zorg.
Te gast in Groningen.

John Overmeer is initiatiefnemer van de Tafel van Marcelis in Enschede en is bekroond als sociaal ondernemer. Hij is moderator op alle drie de bijeenkomsten. 

Mohammed Benzakour is schrijver, columnist en journalist. Als eigenzinnig opiniemaker stelt hij regelmatig kwesties op het breukvlak van cultuur en religie aan de orde, en ook op het vlak van zorg. Zo vraagt hij aandacht voor de multiculturele dimensie van de zorgproblematiek. Te gast in Rotterdam

Heleen van Royen is schrijver en columnist. In 2017 bracht zij de documentaire Het Doet Zo Zeer uit, een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. In een periode van ruim een jaar thuis, langs zorginstellingen en klinieken, en staat ze haar bij in beslissingen over verhuizen en euthanasie.
Te gast in Rotterdam.

Anyta Brouwer manager Kennis en Innovatie Woonzorgcentrum Humanitas. Met een nieuwe aanpak van het verzorgingstehuis haalde Humanitas Deventer wereldwijd het nieuws: ze bracht studenten en ouderen bij elkaar onder een dak.
Te gast in Deventer.

Gijsbert van Herk is bestuursvoorzitter Stichting Humanitas Rotterdam. Hij kijkt door de bril van de bestuurder maar ook vanuit zijn andere sectorervaring naar wat zorg- en welzijn-instellingen, thuishulpmedewerkers en vrijwilligers kunnen doen om de kwaliteit van leven te verhogen.
Te gast in Rotterdam.

Betty Meyboom is hoogleraar huisartsgeneeskunde en voorzitter van het Nationaal Programma Ouderenzorg. Ze pleit voor een betere koppeling tussen zorg en welzijn.
Te gast in Groningen.

Marco Pastors is directeur van het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid waar Rijk, gemeente, onderwijs, zorginstellingen en bedrijfsleven gezamenlijk werken aan een nieuw perspectief voor Rotterdam-Zuid.
Te gast in Rotterdam

Carla Bellers is humanistisch raadsvrouw, coach en trainer.
Te gast in Deventer.

Bep Spa is PvdA-raadslid in Deventer en heeft zorg in haar portefeuille.
Te gast in Deventer

Roeland van der Schaaf is wethouder in Groningen en gaat onder meer over gebiedsgericht werken, maatschappelijk vastgoed en ouderen.
Te gast in Groningen

‚Äč

Blijf op de hoogte!

Geen verhaal missen over onze inzet om de (ouderen) zorg te verbeteren?
Schrijf je hieronder in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.


Word lid!

Wil je meer doen om de (ouderen)zorg te verbeteren?
Word dan lid en help ons op te komen voor waardige zorg en eigen regie.

Contact

Humanistisch Verbond
Postbus 75490
1070 AL Amsterdam
Nederland

telefoon +31(0)20 521 90 00
mail info@humanistischverbond.nl
web www.humanistischverbond.nl