Agenda Noord-Holland-Noord

Introductiecursus humanisme Alkmaar

21 sep

Introductiecursus humanisme Alkmaar

Vanaf 21 september organiseert de afdeling Noord-Holland-Noord van het Humanistisch Verbond in Alkmaar de Introductiecursus humanisme. In vier interactieve avonden kunt u kennis maken met de rijkdom van het humanisme.

Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Hoe ziet mijn ideale leven eruit? Als deze vragen u bezighouden, stap dan in de rijke humanistische traditie. Deze vragen houden de mens immers al eeuwen lang bezig. Van Socrates tot Foucault allemaal  hebben zij naar antwoorden gezocht. Door hiervan kennis te nemen en er met elkaar over te praten, vindt u uw eigen antwoorden. Door inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten komt onder begeleiding van docent Peter de Wit de humanistische traditie tot leven.

De cursus wordt gegeven op donderdagavonden van 19:30 - 22:00 uur op 21, 28 september en 5, 12 oktober 2017. Voorkennis is niet vereist. De cursusprijs is inclusief reader. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij de cursusondersteuner, cursus@humanistischverbond.nl  of via www.cursushumanisme.nu.

Aanmelden graag voor 7 september via www.cursushumanisme.nu

Meer informatie over inhoud en programma