Agenda Deventer

 

17 dec

Humanistisch Café "Een kleinere ecologische voetafdruk, hoe bereiken we die?"

LET OP:
Deze lezing wordt op een andere locatie gehouden

Mr. H.F. de Boerlaan 153-155 (Havenkwartier)
7411 AH Deventer
Parkeerplaatsen in de directe omgeving beschikbaar

 

Zelf klimaatverandering te lijf gaan

 

Spreker: Rolf Homburg - Passivilla foundation

 

Tijdens het komend Humanistisch café hoort u in de lezing van Rolf Homburg een goed te realiseren werkwijze in strijd tegen de opwarming van de aarde.

Bij de huidige klimaatverandering kun je je machteloos voelen omdat de aanpak hiervan ingewikkeld lijkt, veel deskundigheid vereist en kosten met zich mee brengt. Maar hoe zit het nu precies? Tijdens het komend Humanistisch Café vertelt Rolf Homburg vanuit zijn eigen ervaring en deskundigheid hoe een doordachte aanpak goed realiseerbaar is.

Gedurende zijn werkzame leven is Homburg altijd sterk betrokken geweest bij optimalisering van technische processen. Door de enorme toename van broeikasgassen in de laatste 50-100 jaar, voelde hij hoe het water niet alleen hem, maar de hele planeet tot aan de lippen stijgt als gevolg van deze klimaatverslechtering. Wereldwijd ontstaat wateroverlast door onvoorspelbare, grote hoeveelheden regenval, terwijl andere delen van de wereld door grote droogte getroffen worden. De hoogste tijd is aangebroken voor overheden en inwoners om alternatieven te implementeren. Hoe kun je daarmee beginnen?

Om de discussie niet alleen theoretisch te maken, spreekt hij over goed uitvoerbare mogelijkheden aan de hand van zijn onlangs gerealiseerde eigen werkwijze. Hij ontleedt de verschillende onderdelen en zal aan de hand hiervan de nodige uitvoerbare mogelijkheden, werkwijzen en tipsbespreken. Gevolgd door de discussie.

U bent van harte welkom, ook niet HV-leden.